Skip to main content

Module 2 (Dutch) - Resource and production chains

Is het doel van een bedrijf alleen om geld te verdienen, of ook om de wereld te verbeteren?

Category_Dutch

Category_Module_2

Over deze cursus

Het uiteindelijke doel van een bedrijf is geld verdienen. Tenminste, volgens sommigen. Volgens anderen moeten bedrijven niet alleen geld verdienen, maar ook de wereld verbeteren.

Hoe je hier ook over denkt, het is duidelijk dat bedrijven een belangrijke drijvende kracht zijn in onze samenleving. Er zijn dus ook mogelijkheden om veranderingen te realiseren. Dat zagen we bij de industriële revolutie, de chemische revolutie na de Tweede Wereldoorlog en de huidige digitale revolutie. Maar zou dat ook kunnen gelden voor de ecologische revolutie? En zo ja, hoe dan? De huidige economieboeken die op universiteiten worden gebruikt, staan vol met theorieën uit de jaren vijftig, die op hun beurt weer zijn gebaseerd op theorieën van jaren eerder. Een nieuw economisch model van de 21e eeuw - een circulair model - moet niet alleen gaan over groei. Het moet ook gaan over welvaart met oog voor mens en aarde. En het zou duurzaam moeten zijn, in tegenstelling tot ons huidige economische model.

Tijdsduur

Ongeveer 30 tot 40 minuten, afhankelijk van jouw tempo

Taal

Deze cursus is Engels gesproken en Nederlands ondertiteld. De toetsen zijn in het Nederlands. Spreek je goed Engels? Dan is het misschien fijner om de cursus helemaal in het Engels te volgen. Die kun je vinden op de hoofdpagina.

Hoe te beginnen

Klik op de knop aan de rechterkant van het scherm om te beginnen.

Enroll